Dag van de Aarde: Help mee de wereld schoner te maken!

Doe ook mee aan de Dag van de Aarde 2023!

Bravo for Oceans aanbiedingen
Bonprix
Kies voor duurzame mode bij Bonprix!
L'Occitane
Scoor 3 handcrèmes gratis met de L'Occitane actiecode!
Mona Mode
Verzilver de Mona Mode kortingscode en pak €15 korting op je bestelling!

Dag van de aarde oftewel Earth Day in het Engels is in 1989 ontstaan op initiatief van vredesactivist John McConnell, die tijdens een UNESCO-conferentie in San Francisco voorstelde een internationale dag in te stellen ter ere van de aarde.

Sindsdien wordt deze internationale dag elk jaar gevierd op 22 april met als doel het belang van het natuurlijke evenwicht en ecologische duurzaamheid opnieuw te bevestigen, tevens stelt het talrijke problemen aan de kaak die de bescherming van onze planeet bedreigen, zoals vervuiling, uitputting van natuurlijke hulpbronnen. -hernieuwbare energie en de vernietiging van ecosystemen.

Andere evenementen voor de bescherming van onze planeet

Wereld Recyclingdag

Op 18 maart werd Wereld Recyclingdag gevierd, een dag die het belang van een circulaire economie op basis van een juiste afvalscheiding wil benadrukken.

Deze Wereld Recyclingdag werd in 2018 opgericht door de Global Recycling Foundation, met als doel iedereen bewust te maken van de verbetering van hulpbronnen. Het gaat erom dat iedereen bewust wordt en zich realiseert dat iedere bijdrage belangrijk is voor het beschermen en behoudt van onze planeet.

Wat is Bravo for Oceans en hoe werkt het?

Ook dit jaar hebben we bij BravoKorting besloten om een kleine maar belangrijke bijdrage te leveren aan de bescherming van onze planeet, door het Bravo for Oceans-initiatief tot leven te brengen. We hebben ervoor gekozen om de terugwinning van minimaal 1.000 kilo zwerfvuil in zee (plastic en meer) te financieren, dat door lokale vissers in verschillende delen van de wereld zal worden verzameld.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij Ogyre, een internationale startup die zich samen met lokale vissers bezighoudt met het verwijderen van zwerfvuil in zee in Italië, Indonesië en Brazilië. Op deze manier draagt ​​Ogyre niet alleen bij aan het behoud van de prachtige zeeën op onze planeet, maar levert het tevens een economisch inkomen aan de gemeenschappen die het meest te lijden hebben onder de verarming van mariene ecosystemen. Een partner van wereldklasse met jarenlange geconsolideerde ervaring en daarom ideaal om ons doel te bereiken!

Bravo for Oceans: hoe kun je meedoen?

Als jij ons wilt meehelpen de planeet een beetje schoner te maken dan kan dat heel eenvoudig. Doe een aankoop bij een van de merken die deelnemen aan het initiatief van 25 november tot 25 december. Op deze manier lever je een bijdrage aan dit belangrijke initiatief en neem je actief deel aan de bescherming en het behoud van onze mariene ecosystemen. Dankzij jullie zullen we in staat zijn om de zee van 1.000 kilo afval te ontdoen, wat gelijk staat aan 100.000 plastic flessen! 

BravoKorting statistieken

icon users
4.000.000 gebruikers
icon boutiques
+6.000 merken
icon codes
+150.000 kortingscodes
icon verified
98% geverifieerd