Wereldmilieu- en Oceanendag

Doe ook mee met Wereldmilieu- en Oceanendag!

Bravo for Oceans aanbiedingen

World Cleanup Day

Het wereldwijde initiatief World Cleanup Day werd voor het eerst in 2018 gehouden door de NGO Let's Do It uit Estland.  en wordt sindsdien jaarlijks in het derde weekend van september gehouden.

Het begon allemaal in 2008 in Estland, op initiatief van ondernemer Rainer Nõlvak, die 4% van de bevolking bijeen wist te brengen om in een paar uur tijd 10.000 ton afval op te ruimen. In korte tijd sloeg het initiatief ook aan in Letland, Litouwen, Frankrijk, Italië, Portugal en vele andere landen, en daarmee werd de eerste World Cleanup Day in 2018 een feit.

Het doel van het initiatief, van 2008 tot vandaag, is altijd hetzelfde: de aandacht vestigen op de gevaren van achtergelaten vast afval door opruimacties te organiseren die wereldwijd miljoenen vrijwilligers samenbrengen.

Wereld Milieu Dag

Sinds 1974 wordt 5 juni elk jaar gevierd als Wereldmilieudag, een initiatief van de Verenigde Naties met als doel iedereen bewust te maken van het belang van het ondersteunen van milieukwesties en het opnieuw herstellen van de nauwe relatie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving.

Thema van dit jaar is plasticvervuiling: elk jaar wordt er namelijk meer dan 400 miljoen ton plastic geproduceerd, waarvan de helft wegwerp plastic is. Geschat wordt dat ongeveer 19 - 23 miljoen ton plastic materiaal in rivieren, meren en zeeën belandt , waardoor onze mariene ecosystemen (vaak onherstelbaar) worden beschadigd.

Daarom is het nu meer dan ooit nodig om extra aandacht te besteden aan het meer respect hebben voor het milieu en het behoud van onze ecosystemen.

Wereld Oceanen Dag

Oceanen bedekken niet alleen meer dan 70% van het aardoppervlak en herbergen 80% van de wereldwijde biodiversiteit, maar produceren ook meer dan 50% zuurstof die in de atmosfeer aanwezig is. Onze oceanen zijn daarom een ​​essentieel onderdeel voor het welzijn en de gezondheid van onze planeet en het is daarom van belang dat deze oceanen hun werk kunnen blijven doen voor ons voortbestaan.

Om iedereen bewust te maken van het belang van de bescherming van onze zeeën, werd Wereld Oceanen Dag in het leven geroepen. Het evenement, dat elk jaar op 8 juni wordt gehouden, heeft tot doel de schoonheid en rijkdom van het oceaanwater te vieren en men wil tevens benadrukken dat openbare instellingen, bedrijven en individuen hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor het behoud hiervan. 

Andere evenementen voor de bescherming van onze planeet

Dag van de Aarde

De Dag van de Aarde (Earth Day in het Engels) vond voor het eerst plaats in 1969 op initiatief van vredesactivist John McConnell, die tijdens een UNESCO-conferentie in San Francisco voorstelde een internationale dag in te stellen ter ere van de aarde.

Sindsdien wordt Dag van de Aarde internationaal elk jaar op 22 april gevierd met als doel  het natuurlijk evenwicht en ecologische duurzaamheid opnieuw te bevestigen. Tevens stelt het talrijke andere problemen aan de kaak die de bescherming van onze planeet bedreigen, zoals vervuiling, uitputting van natuurlijke hulpbronnen. -hernieuwbare energie en vernietiging van ecosystemen

Wereld Recycling Dag

Op 18 maart werd Wereld Recyclingdag gevierd, een speciale dag die het belang van een circulaire economie wil benadrukken door middel van juiste afvalscheiding. Dit evenement werd in 2018 opgericht door de Global Recycling Foundation, met als doel iedereen bewust te maken van het beter gebruikmaken van natuurlijke hulpbronnen. In feite is het essentieel dat ieder van ons bewust is dat elke bijdrage essentieel is voor de bescherming en behoudt van onze planeet.

Wat is Bravo for Oceans en hoe werkt het?

Wij bij BravoKorting hebben besloten om een kleine maar belangrijke bijdrage te leveren aan het beschermen van onze planeet, door het ‘Bravo for Oceans-initiatief’ in het leven te roepen. We hebben ervoor gekozen om de terugwinning van ten minste 1.000 kilo zeeafval (plastic en meer) te financieren, dat zal worden ingezameld door lokale vissers in verschillende delen van de wereld.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij Ogyre, een internationale start-up die, in samenwerking met lokale vissers, zich bezighoudt met de opruimen van zeeafval in Italië, Indonesië en Brazilië. Op deze manier draagt ​​Ogyre niet alleen bij aan het behoud van de mariene eco-systemen, maar levert het ook een economisch inkomen aan de lokale bevolking die vooral lijden onder de verarming van deze  mariene ecosystemen. Een partner van wereldklasse met een lange en geconsolideerde ervaring, ideaal om het doel te bereiken dat we onszelf hebben gesteld.

Bravo for Oceans: Hoe doe je mee?

Wil jij ook meehelpen om de planeet een beetje schoner te maken? Je kunt heel eenvoudig meedoen! Door een aankoop te doen via BravoKorting lever je een bijdrage aan dit belangrijke initiatief en neem je actief deel aan de bescherming en het behoud van onze mariene ecosystemen. Dankzij jou kunnen we de zeeën van de planeet opruimen van 1.000 kilo afval, wat als het 1.000 kg plastic zou zijn, gelijk zou staan ​​aan 100.000 plastic flessen.

BravoKorting statistieken

icon users
4.000.000 gebruikers
icon boutiques
+6.000 merken
icon codes
+150.000 kortingscodes
icon verified
98% geverifieerd